Menu Pomelo
18.11-22.11
PONIEDZIAŁEK:
Owsianka z morelą, żurawiną i pieczoną gruszką (w formie musu)
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolką kidney (9)
Makaron z sosem pomidorowym (1)
Kruche ciasto z wiśniami i jabłkiem (3)
Kisiel jabłkowy z czerwoną porzeczką - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
WTOREK:
Pasta jajeczna, pomidor, masło, domowy chleb gryczany ze śliwką i żurawiną (3,7)
Pasta z białej fasoli, pomidor, domowy chleb gryczany ze śliwką i żurawiną - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
Krem z fasolki szparagowej (9)
Ratatouille warzywny z kaszą pęczak (1)
Pudding chia z musem z czarnej porzeczki
ŚRODA:
Naleśnik kukurydziany z twarożkiem i owocami (w formie musu) (3,7)
Naleśnik kukurydziany z wegańskim twarożkiem z tofu i owocami (w formie musu) (3,6) - BEZMLECZNA
Placuszki z bananem (bez jajka) z twarożkiem i owocami (w formie musu) - BEZJAJECZNA
Placuszki z bananem (bez jajka) z wegańskim twarożkiem z tofu i owocami (w formie musu) (6) - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
Zupa z batatami i brokułem (9)
Kurczak zagrodowy z warzywami w sosie pieczeniowym, ryż basmati (9)
Soczewica z warzywami w sosie pomidorowym, ryż basmati (9) - WEGE, WEGE RYBY
Domowy jogurt naturalny z musem z owoców leśnych i jabłek (7)
Koktajl morelowy z siemieniem - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
CZWARTEK:
Twarożek z rzodkiewką, ogórki kiszone, masło, domowy chleb gryczany (7)
Pasta z czerwonej soczewicy, ogórki kiszone, domowy chleb gryczany - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
Zupa pomidorowa z ryżem (9)
Pałki z kurczaka zagrodowego, fasolka szparagowa, ziemniaki
Marynowany tempeh w sosie ziołowym, fasolka szparagowa, pieczone ziemniaki (6) - WEGE, WEGE RYBY
Pudding bananowy z gorzką czekoladą i wiśnią
PIĄTEK:
Omlet z duszonymi owocami (w formie musu) (3)
Jaglanka z duszonymi owocami (w formie musu) - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
Zupa jarzynowa z groszkiem cukrowym (9)
Pulpeciki z miruny, kasza owsiana, sałatka z gotowanych buraczków (1,3,4)
Buraczane risotto z tofu (6) - WEGE
Kruche ciasteczka bezglutenowe z żurawiną (3)
Galaretka truskawkowa - BEZMLECZNA, BEZJAJECZNA
Lista alergenów:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień, owies
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne
... See MoreSee Less
- Likes: 0
- Shares: 0
- Comments: 0
0 CommentsComment on Facebook